באחוזי אופה- קראנצ
100% קמח
25% ביצים
30% חלב
15% סוכר
2% שמרים יבשים
15% חמאה
2% מלח
אופן הכנת הבצק
נשים במיקסר את כל מרכיבים מלבד החמאה והמלח.
נתחיל לישה עד לבצק מחובר. נוסיף את החמאה בהדרגה ונלוש עד שהבצק חלק. נוסיף מלח ונמשיך לישה עד הטמעת המלח.
אין צורך לעבור מבחן חלון.
בסיום הלישה נוציא לשולחן עבודה ונחוש ידנית למשך דקה.
נכסה , נמתין רבע שעה ונחוש שוב למשך דקה.
נתפיח בכלי סגור למשך שעה -שעה וחצי. מחפשים תפיחה לא משמעותית ואז נכניס למקרר ללילה.
למחרת הבצק הכפיל נפח.
נחלק לשתיים, נתפח על משטח מקומח קלות. חשוב לקמח כדי שהבצק לא ידבק למשטח.
לפתוח את הבצק לאורך של התבנית.
נמרח את המלית ונגלגל לרולדה.
נעביר את הבצק על נייר אפייה
נחצה לאורכו, נקלע לבורג ונעביר לתבנית.
שלב ההתפחות הוא קריטי.
תצלמו את המצב ההתחלתי וככה תוכלו להשוות. נתפיח עד להכפלה. יקח כמה זמן שיקח.
זה תלוי בשמרים/ טמפ בצק וחדר וכו.
בסיום התפיחה נמרח בביצה ונפזר שקדים פרוסים ולא קלויים.
נאפה בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות טורבו למשך 25 דק.
בסיום נבריש בסירופ סוכר
100 גר סוכר ו 100 גר מים שבושלו עד לסמיכות.
הכנת הקרם שקדים
מתאים ל 3-4 רולדות
מקציף/מערבב חמאה רכה עם המלח עד לעיסה רכה ואז מוסיף את שאר המצרכים
ומערבב היטב
2 מחשבות על “קראנצ שקדים”
הכנתי ויצא לי מעולה וטעים ממש, רק רציתי לשאול האם יש אפשרות לעשות את אותו בצק במילוי גבינה?
תודה
בהחלט..
רק שלא תהיה נוזלית מדי