המאפה הזה כל כך טעים ורצוי לאכול אותו בעודו חם.
ממליץ לצפות בהיילייטס באינסטגרם שלי , שם יש סרטונים שמראים את מצב הבצק, אופן הרידוד והתפיחה. חשוב להבין ולראות את זה.
אופן ההכנה
לישה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח.
ברגע שהבצק נאסף ומתחיל להיות חלק נוסיף את המלח ונחוש עד שהבצק חלק ונעים למגע. לא חייב לעבור מבחן חלון.
נתפיח את הבצק עד הכפלה.
לקח לי שעתיים (על השיש)
לאחר מכן נרדד את הבצק הכי דק שאפשר. לרדד עד שהבצק מתנגד.
לכסות ל 10 דק ואז שוב לרדד. אתם תגלו שהוא נפתח יותר. זה חשוב כדי לקבל יותר שכבות ומאפה אוורירי יותר.
נמרח את את המילוי לשכבה אחידה בעוביה.
ונגלגל את הבצק כשלפני כל גלגול ניתן מתיחה לבצק (ראו בסרטון בהיילייטס באינסטגרם) כך נגיע לבצק עוד יותר דק.
נחתוך את הרולדה לעיגולים. להעזר בחוט תפירה. ראו סרטון.
ונסדר בתבנית משומנת בחמאה. כשנשאיר מקום להכפלה של הבצק ועוד תפיחה בתנור.
להשאיר מרווחים גדולים בין השבלולים.
ראו את השינוי בתפיחה.
נחמם תנור מראש ל 180 מעלות טורבו.
ונאפה כ 20 דק.
בסיומם נוציא מהתנור ונמרח את הציפוי גבינה על השבלולים החמים.
מי שלא מתכוון לצפות בגבינה אז להבריש בביצה לפני האפייה ולצפות בסירופ סוכר לאחר באפייה.
4 מחשבות על “סינבון קינמון וקרם גבינה”
מתכון מדהים! הסינון הכי טעים שאכלנו, תודה רבה!
תודה 🙂
ואוו מעלף ברמות. תודה
אם ארצה להתחכם, ולהוסיף שלב להכנת הבצק, בצק מקדים או טזונג, כמה היית מפריש לטזונג וכמה נשאר בקמח עצמו של הבצק?
חושב שהייתי מנסה עם כ 10-20% טנגזונג מסך הקמח