ההשראה הגיעה מאורז שאמא שלי מכינה. אורז פרסי עם שזיפים וגם תמרים, צנוברים שבושלו במים וקינמון.
הלחם רך מאד וטעים. יכול להגיד שהוא יתאים לחובבי הצנוברים בלבד. כי הטעם שלהם מורגש מאד.
מה שבטוח ששזיף בלחם זה פיצוץ! וכבר יש לי רעיון ללחם הבא 🙄
אופן ההכנה:
אוטוליזה קמחים ומים למשך שעה, הוספת מחמצת ולישה עד לפיתוח מלא.
הוספת התוספות ולישה עד לפיזורם.
באלק ארוך כי היה קר
חיפשתי תפיחה של 70% בבצק
עיצובים ולמקרר ל 18 שעות.
אפייה על משטח נירוסטה
חימום תנור ל 260 מעלות, מצב תנור סטטי, עם חלוקי נחל.
הכנסת הלחמים , הורדת חום ל 240 ויצירת אדים (כוס מים רותחים על החלוקי נחל)
אפייה למשך 18 דק לאחר מכן נפתח את דלת התנור לשחרור אדים , נוריד חום ל 210 ונשנה לטורבו. נאפה לעוד 20-22 דק.
6 מחשבות על “לחם מחמצת שזיפים, צנוברים וקינמון”
היי.
הקינמון במתכון קשור לבישול הצנוברים או שנכנס לבצק בנוסף?
האם אפשר לעשות לישה ידנית כמו בסדנא ובקיפול האחרון להוסיף את התוספות?
תודה
אפשר ידנית.
והקינמון כחלק מהבצק בשלב הלישה או הלמינציה.
היי, האם השזיפים טריים או מיובשים?
יבשים
היי באיזה קמח אפשר להחליף את הקמח הגרמי ?
קמח לחם