שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילה לברק, ניוקי גבינות במרקם עננים, רוטב למון גראס וחמאה

רכיבים

אופן ההכנה

פילה לברק
שוטפים, מייבשים, מושחים בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס ולתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דקות.

רוטב למון גראס וחמאה
ענף למון גראס (כ 10סמ קצוצ לעיגולים)
כף סוכר חום
כוס מים
חצי פלפל חריף אדום
טוחנים בבלנדר ומעבירים במסננת צפופה.

2 שיני שום קצוצים דק
3 סמ ג'ינג'ר קצוצים דק
100 מל שמנת מתוקה
50 גר חמאה
מלח ופלפל שחור

מטגנים את השום והגינגר בשמן זית כ 2 דק (לא לשרוף).
מוסיפים את השמנת מתוקה ואת המים שסיננו.
מבשלים עד שהרוטב מצטמצם כ 10 דק על אש בינונית.
מוסיפים את החמאה ומבשלים עוד כ 10 דק.
מתבלים במלח ופלפל.

ניוקי
5-6 תפוחי אדמה דזירה (אדומים)
כוס מלח גס
100 גר פרמזן
3 חלמונים
ביצה אחת
קמח לפי הצורך (בערך שתי כוסות)
2 כפיות מלח

תנור 200 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית אפייה ומעל מפזרים את התפוחי אדמה. אופים אץעד שמזלג נכנס בקלות.
מקלפים ומועכים.
מחכים רבע שעה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים קמח עד שניתן לגלגל את לנקניק. ככל שתשימו יותר קמח הניוקי יהיה כבד ופחות טעים. העבודה עם פחות קמח יותר קשה אבל התוצאה משתלמת.
יוצרים נקניק ועם סכין חדה חותכים לקוביות. את הקוביות מניחים על נייר אפייה מקומח ומקפיאים. כך ממשיכים עם שאר הבצק. לאחר שהניוקי קפאו ניתן לאחסן בקופסא אחת.
הכנת הניוקי פשוטה. סיר עם מים רותחים וכף מלח. מוסיפים את הניוקי הקפואים. כשהם צפים הם מוכנים.
מעבירים למחבת עם מחאה. מקפיצים מעט ומשלבים עם כל רוטב שתרצו

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן