סבתא שלי ז"ל הייתה מכינה את החלום הזה כל שישי.. היינו אוכלים את זה עם חלה טרייה, טחינה ועגבנייה ורוקט.
מתכון קליל. חובה לנסות.
מבשלים את התפוחי אדמה עד לריכוך.
מקררים וטוחנים לפירה.
מוסיפים את שאר המצרכים.
יוצרים כדורים, קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג, ושמים במחבת עם שמן בגובה כחצי סמ.
מטגנים עד שהמצד משחים על גבול השרוף, הופכים ומטגנים עד להשחמה.
מעבירים לנייר סופג.
מוסיפים שמן במידת הצורך.
תהנו!
2 מחשבות על “טפלאק -לביבות תפוחי אדמה מהמטבח הפרסי”
ניסיתי…. משום מה העיסה די התפוררה האם יודע למה … . האם לא עדיף לקמח את הלביבה קלות לפני שמטגנים
יתכן ולא קיררתי מספיק. אולי התפוחי אדמה שלך היו יותר נוזליים. לא הייתי מקמח חיצונית אולי הייתי מוסיף מעט קמח לעיסה או מוסיף ביצה.