הכנת התחתית
טוחנים את הביסקוויטים, מוסיפים את החמאה והסוכר מערבבים ומהדקים לתחתית התבנית. מקפיאים לרבע שעה.
הכנת המלית
נערבב את השמנות והגבינות , להוסיף גרגירים ממקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
נווסיף 2 סוכר וניל. ונערבב.
נוסיף 4 חלמונים אחד אחרי השני.
נווסיף 3 כפות קורנפלור
נווסיף את השמנת מתוקה וגרידות תפוז ולימון (אופציונלי).
ונערבב.
נקקציף 4 חלבונים עם כוס ורבע סוכר.
בהתחלה להקציף כדקה בלי סוכר ואז עוד 5 דקות כשמוסיפים את הסוכר לאט לאט.
המרקם צריך להיות קשיח אך לא מדי כדי שנוכל לקפל את המרנג (קצף הביצים) לתוך מלית הגבינות.
טורפים שליש מהקציפת ביצים לתוך תערובת הגבינות ואז מקפלים את השאר. משתדלים לעשות זאת בעדינות כדי להמנע מכניסת אוויר.
אופים 10 דקות בדיוק! בחום 210 מעלות (עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל לקבל צבע אפוי. בהמשך האפייה העוגה תמשיך להשחים)
ואז מורידים ל 140 מעלות לעוד שעה.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מחכים שהעוגה תתקרר (לפחות שעה בטמפרטורת החדר) ואז להעביר למקרר ללילה שלם
4 מחשבות על “עוגת גבינה אפויה, רכה, גבוהה וצחורה”
היי
האם לא הרבה מידי גם מקל וניל / תמצית וניל וגם שתי שקיות סוכר וניל
סוכר וניל לא נותן טעם מאד דומיננטי ולכן זה בסדר גמור לשים גם וגם
תודה רבה
תודה על המתכון. יכול להסביר מה עושה כדי שהעוגה לא תצנח אחרי האפייה?