בסיר מרתיחים מים עם כף מלח. לאחר הרתיחה מכניסים את הבמיה הקפואה.
כשהמים שוב רותחים מחכים כ 4 דקות ומסננים. זהירות מבישול יתר של הבמיה
בסיר נמוך, מטגנים בצל ואת השום. לא לשרוף. מוסיפים את העגבניות הטריות ומטגנים 3 דקות או לחלופין משתמשים בקופסת שימורים.
מוסיפים את שאר הרכיבים כולל התיבול. מבשלים כ 5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט.
מוסיפים את הבמיה. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות.
מגישים עם אורז לבן