פילה בקר-
משמנים מעט בשמן זית וצורבים משני הכיוונים.
ניוקי-
ניוקי
5-6 תפוחי אדמה דזירה (אדומים)
כוס מלח גס
100 גר פרמזן
3 חלמונים
ביצה אחת
קמח לפי הצורך (בערך שתי כוסות)
2 כפיות מלח
תנור 200 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית אפייה ומעל מפזרים את התפוחי אדמה. אופים אץעד שמזלג נכנס בקלות.
מקלפים ומועכים.
מחכים רבע שעה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים קמח עד שניתן לגלגל את לנקניק. ככל שתשימו יותר קמח הניוקי יהיה כבד ופחות טעים. העבודה עם פחות קמח יותר קשה אבל התוצאה משתלמת.
יוצרים נקניק ועם סכין חדה חותכים לקוביות. את הקוביות מניחים על נייר אפייה מקומח ומקפיאים. כך ממשיכים עם שאר הבצק. לאחר שהניוקי קפאו ניתן לאחסן בקופסא אחת.
הכנת הניוקי פשוטה. סיר עם מים רותחים וכף מלח. מוסיפים את הניוקי הקפואים. כשהם צפים הם מוכנים.
מעבירים למחבת עם מחאה. מקפיצים מעט ומשלבים עם כל רוטב שתרצו.
רוטב שמנת פלפלת-
לפרווה- המקום חמאה שמן, במקום שמנת- שמנת צמחית. אפשר גם חלב קוקוס לאוהבי הז'אנר.
רוטב שמנת פלפלת
30 גר חמאה
שן שום
שמנת מתוקה לבישול 15%
5 גרגירי פלפל אנגלי
כחצי כפית פלפל שחור גרוס
מס' גרגירי פלפל ארבע עונות
רבע כפית פלפל שאטה
כחצי כפית כפית חרדל דיז'ון חלק
בקלחת ממיסים את החמאה, מטגנים את השום (להזהר לא לשרוף), מוסיפים את השמנת מתוקה ואת התיבול ומערבבים. מצמצים מעט למרקם מעט סמיך.
מורידים מהאש. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב להטמעה