עוגת שוקולד שוקולדית
אופן ההכנה:
ממיסים במיקרו את השוקולד מריר עם החמאה כשכל חצי דקה מערבבים (מונע מהשוקולד להשרף) ממשיכים כך עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים שליש כוס סוכר ומערבבים.
מוסיפים כוס חלב וליקר שוקולד.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח והקקאו ומערבבים יחד עם האבקת אפייה.
מפרידים ביצים.
מקציפים 6 חלבונים עם קורט מלח עד לקצף לבן ואז מוסיפים שני שליש כוס סוכר במס פעמים. מקציפים כ 6 דקות לתערובת יציבה אך לא קשה מדי.
מוסיפים את החלמונים לשוקולד, ביצה אחת כל פעם עד להטמעה.
מעבירים שליש מהחלבונים לשוקולד ומערבבים להטמעה. ואז מקפלים את שני השליש הנותרים.
לאחכ מוסיפים את הקמח והקקאו ומקפלים עד להטעמה. לא לערבב יותר מדי.
אופים כ 40 דקות בחום של 170 סטטי (לא טורבו).
וכאן השלב הכי חשוב!!
אופים עד שהקיסם לח.
קיסם יבש = עוגה יבשה.
קיסם לח= עוגה לחה ומטריפה.
רצוי לבדוק כבר אחרי חצי שעה.
הזמנים משתנים מתנור לתנור.
5 דקות לפני סיום מכינים את הגאנש.
מחממים שמנת מתוקה בסיר לסף רתיחה ושופכים על קוביות שוקולד מריר. מחכים דקה ואז מערבבים למרקם חלק.
מחוררים את העוגה עם סכין במספר מקומות ושופכים את הגאנש.
מעבירים למקרר לאחר שהעוגה התקררה.