אופן הכנת העוגה
מחממים תנור ל 210 מעלות עם תבנית קטנה מלאה במים רותחים.
מערבבים את הגבינות, שמנת,תמצית וניל והחלמונים למרקם אחיד.
מוסיפים את האינסטנט פודינג והקורנפלור ומערבבים עד שאין גושים. להשתדל לערבב בעדינות.
מקציפים את החלבונים כדקה ומכניסים את הסוכר ב3 פעמים. מקציפים למרקם יציב אבל לא מדי (לא כמו של מרנג. כ 4 דקות).
מקפלים את ההקצפה לגבינות.
בסיר גחנון קוטר 20, משמנים בחמאה בנדיבות. שופכים רבע כוס סוכר ומנדנדים את התבנית כך שהסוכר יגיע לכל הסיר. עודפי סוכר לשפוך.
שופכים פנימה. עוטפים את דפנות הסיר בנייר כסף (לשמור על דופן לבנה) ומכניסים לתנור ל 10 דקות. פותחים את התנור, מורידים את החום ל 100 ואחרי 3 דקות סוגרים לעוד שעה.
מכבים את התנור ומכניסים מקל בין הדלת לתנור.
אחרי שעה מוציאים. מחכים שעה נוספת ומעבירים למקרר ללילה
רוטב טופי קרמל
מרכיבים:
כוס סוכר לבן
רבע כוס מים
50 גר חמאה
250 מל שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומערבבים 2 שניות לאיחוד.
על חום בינוני מבשלים את הסוכר עד שהוא מבעבע ונראה כמו סירופ שקוף ואז מעלים את החום לבינוני גבוה עד שהסוכר משנה צבע לענבר.
צריך להשגיח כי הסוכר נשרף במהירות.
מרגע שהצבע הפך לענבר מוסיפים כ 50 גרם חמאה ומערבבים. התערובת תבעבע. ברגע שהחמאה נמסה, מורידים מהגז ומוסיפים 200 מל שמנת מתוקה מערבבים מעט ואז מוסיפים 2 כפיות תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקרמל חלק.
ניתן להוסיף מעט מלח.
הקרמל יראה מעט דליל אך הוא יתמצק במקרר.