מחממים ליטר חלב, שמנת מתוקה וסוכר בסיר על אש בינונית.
את הקורנפלור ממיסים היטב עם החלב שנותר.
מוסיפים לסיר את התמצית וניל והמי ורדים.
כשהחלב מתחיל לרתוח (מסביב לסיר יש בועיות קטנות) מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים בהתמדה עד שמרקם מסמיך. מרגע שרתח מורידים מהאש ומערבבים עוד מס שניות.
מוזגים לכוסות ומכסים בניילון נצמד שנוגע במלבי (כדי למנוע קרום). לא קריטי ככ כיוון ובכל מקרה מוסיפים רוטב ותוספות.
לרוטב
חצי חבילת פטל אדום קפוא
חצי חבילת אוכמניות קפואות
כחצי כוס סוכר
חצי לימון סחוט
בקלחת מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 5 דקות תוך כדי מעיכת הפירות.
טוחנים במוט יד ומעבירים במסננת דקה.
מומלץ להגיש עם קוקוס, פיסטוק קצוץ , בוטנים קצוצים.