שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כרישות ממולאות בעשבים ירוקים, אורז עגול, צנוברים וצימוקים.

רכיבים

למילוי
כוס אורז עגול שטוף
חצי כוס כוסברה
חצי כוס נענע
חצי כוס עלי סלרי
חצי כוס שמיר
אפשר גם פטרוזיליה
כוס צימוקים
100 גר צנוברים קלויים
רבע כוס שמן זית
שליש כוס רוטב רימונים
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה

כרישות ממולאות
כ 15 יח'
מערבבים הכל ביחד.
2 כרישות גדולות חתוכות ל 4 גלילים באורך 10 סמ (ללא החלק הירוק)
מבשלים במים רותחים כ 10 דק לריכוך ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
חורצים לאורך ועד האמצע ומפרידים את העלים. במידה והעלה קטן משלימים עם עלה נוסף.
לרוטב
בסיר עם שמן זית, מטגנים את שאריות הכרישה, 4 גבעולי סלרי וגזר אחד חתוך גס. מוסיפים 700 גר מחית עגבניות איטלקי+ 300 גר מים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי לימון סחוט.
מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה.
משמנים סיר סוטאז' (נמוך ועגול) ומסדרים את הכרישה הממולאת.
מטגנים 2-3 דק על אש גבוהה ושופכים מעל את הרוטב. מנענעים את הסיר כדי שהרוטב יתפזר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
בסוף אפשר להכניס לתנור ל 10 דק להשחמה (לא חובה).
מומלץ להגיש עם יוגורט ופרוסות שום שטוגנו קלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן