שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איים צפים – Floating island

רכיבים

אופן ההכנה

המנה מורכבת מקרם אנגלז, עליו צף ענן מרנג מכוסה בקרמל ושברי אגוז מסוכר.

מתכון לקרם אנגלז

2 כוסות חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

6 חלמונים

שליש כוס סוכר

כפית תמצית וניל איכותית או חצי מקל וניל

מחממים את החלב, וניל והשמנת עם שליש מהסוכר. במקביל טורפים את החלמונים עם שאר הסוכר. כשהחלב רותח עושים השוואת טמפרטורות.

שופכים בהדרגתיות את החלב לחלמונים תוך כדי ערבוב קבטע (כדי לא לבשל את הביצים).

מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך מעט (עד 85 מעלות). כ 10 דקות.

מעבירים הכל דרך מסננת צפופה.

במידה ורוצים לקרר בזריזות מנחים את הקערה בתוך קערת מים וקרח ומערבבים.

ניתן לשמור במקרר כ 3 ימים.

למרנג

3 חלבונים

30 גר סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

מקציפים את החלבונים עם המלח ושליש ( 10 גר) מהסוכר כ 10 דדקות במהירות בינונית.

לאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים את שאר הסוכר והתמצית וניל מקציפים עוד 2 דק.

בעזרת 2 כפות יוצרים צורה עגולה/ אליפסה ומניחים על צלחת. כ 3-4 בצלחת (תלוי בגודל הענן. שופכים לתוך הצלחת מעט מים רותחים ומכניסים למיקרו לחצי דקה.

שופכים את המים ושומרים במקרר.

קרמל

חצי כוס סוכר

רבע כוס מים

הופכים תבנית סיליקון חצי עיגול ומשמנים את חצאי הכדורים.

במחבת / קלחת עם תחתית עבה שמים את הסוכר והמים ועל אש בינונית נמוכה מבשלים עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות צבע. חא נוגעים במחבת לפני כן. זה יראה כאילו לא קורה כלום אבל כשזה קורה זה מהיר ועשוי להשרף.

מרגע שהצבע השתנה אםשר לערבב כדי שכל הסוכר יקבל צבע אחיד.

כשמוכן, טובלים את תחתית המחבת במי קרח לעצירת הבישול.

בעזרת מזלג, טובלים בקרמל ומזלפים בצורות מעגליות או שתי וערב מעל חצאי הכדור. רצוי שכבה דקה ככל הניתן.

ממתינים לייבוש מלא ובזהירות שולפים את המבנה.

מצלחתים:

בקערה שופכים קרם אנגלז, מעל ענן, מעל קרמל ובצד שברי אגוזים מסוכרים (פאקן, קשיו ,מלך, לוז).

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן