שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קרמה פריטה – Crema fritta

רכיבים

2 כוסות חלב
גרגירים ממקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
שוקולד לבן איכותי
לציפוי
פרורי לחם פנקו
רבע כוס קמח
2 ביצים

אופן ההכנה

מביאים לרתיחה את החלב והוניל.

במקביל מנפים את הקמח והקורנפלור.

מקציפים את החלמונים עם הסוכר במהירות גבוהה כ 3 דקות עד לקצף תפוח ואוורירי.

מוסיפים את הקמח והקורנפלור לביצים ומערבבים להטמעה.

מוסיפים את החלב החם בזרם איטי תוך כדי ערבוב מתמיד. כשכל החלב בפנים ואין גושי קמח מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.

מצפים תבנית קטנה (כדי שיצאו ריבועים גבוהים) בניילון נצמד. הניילון צריך לבלוט מהשוליים כי הוא עוד יכסה את פני הקרם.

ממלאים את התבנית בקרם ומיישרים את פני הקרם. סוגרים בניילון ומקפיאים.

מוציאים וחותכים לקוביות ומקפיאים שוב להתייצבות.

מכינים את הציפוי.

ב 3 צלחות. קמח, ביצה ופנקו.

עושים חור במרכז הריבוע ודוחפים חתיכת שוקולד לבן (אפשר לגוון). אם נשבר זה גם בסדר כי הקמח וביצה יחברו אותם.

מצפים כל ריבוע בקמח, טובלים בביצה ואז בפנקו.

מאחסנים בקופסא עם נייר אפייה.

אפשר לטגן מיד בשמן רותח מכל הצדדים ואפשר להחזיר למקפיא ולטגן כשמתחשק.

גיוונים:

במקור מוסיפים גרידת לימון לחלב ומסננים לאחר רתיחה.

ולאחר הבישול, כשהמרקם הסמיך, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומערבבים להטמעה.

אפשר לגוון בשוקולד שמתחשק לכם

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן