לקציצות
טובלים את החלה במים במשך 5 דקות, לאחר מכן סוחטים וקוצצים.
מגרדים בפומפיה גסה את בצל.
מערבבים הכל ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מדליקים תנור ל 200 מעלות.
אם העיסה רטובה מדי מוסיפים מעט קמח.
בידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה.
אופים במשך רבע שעה עד שהקציצה משחימה.
במקביל מכינים את הרוטב:
חבילת שעועית ירוקה שלמה קפואה סנפרוסט
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
2 פחיות עגבניות מרוסקות
1 פחית מים
100 גר רסק עגבניות
כף סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור
מרתיחים קומקום מלא ושופכים על השעועית הקפואה. ממתינים לריכוך. אין צורך לבשל. רצוי שהשעועית תשאר נגיסה.
בסיר סוטאז (נמוך ושטוח) מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. שופכים פנימה את העגבניות המרוסקות, ממלאים פחית אחת במים ומוסיפים יחד עם כל שאר המרכיבים. מבשלים כ 8 דקות.
בזמן הזה הקציצות אמורות להיות מוכנות.
מכניסים כשליש מהשעועית הירוקה לסיר ומפזרים את הקציצות ומעליהן מפזרים את השעועית הירוקה (זה בסדר אם היא לא מכוסה בנוזלים) מבשלים עוד כ 20 דקות.
מוציאים קציצה טועמים, במידה ומבושלת מכבים את הגז. במידה ולא מבשלים עוד כמה דקות.
מגישים עם אורז לבן