שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קישואים עגולים ופלפלים אדומים ממולאים בבשר טחון מן הצומח

רכיבים

למילוי
בצל לבן גדול קצוץ דק
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
ענף שורש סלרי קצוץ
4 שיני שום כתושים
רבע כוס מים
חצי צרור נענע קצוץ
100 גר רסק עגבניות
חבילת בשר טחון מן הצומח של טבעול
כפית מלח
פלפל גרוס
8 קישואים עגולים/פלפלים אדומים
לרוטב
בצל קצוץ
4 שיני שום
100 גר רסק עגבניות
  הלב של הקישואים
חצי לימון סחוט
כף סוכר
כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

במחבת גדולה מטגנים את הבצל, גזר והסלרי עד לריכוך (כ 10 דקות). מוסיפים את הבשר טחון ,המים והרסק עגבניות ומבשלים עד לריכוך הבשר. מוסיפים את השום ושאר התבלינים ומבשלים עוד כ 3 דקות. בסוף מוסיפים את הנענע.
שוטפים את הקישואים. חותכים את הראש ושומרים בצד. בעזרת כפית מנקים את הלב של הקישוא (לא לפגוע בדפנות). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
ממלאים במילוי ומכסים.
לרוטב
מטגנים את הבצל, מוסיפים הקישואים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את השום לעוד דקה. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים עד ל 3/4 גובה של הקישוא. מתבלים.
מניחים את הקישואים כשאחד תומך בשני. מכניסים מעט מהרוטב לתוך הממולא מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
ניתן להוסיף מילוי אורז שבושל כ 6 דקות במים רותחים וסונן. אפשר לגוון בעשבי תיבול עם פטרוזיליה.. להוסיף סלק או גזר טחון.
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן