במחבת גדולה מטגנים את הבצל, גזר והסלרי עד לריכוך (כ 10 דקות). מוסיפים את הבשר טחון ,המים והרסק עגבניות ומבשלים עד לריכוך הבשר. מוסיפים את השום ושאר התבלינים ומבשלים עוד כ 3 דקות. בסוף מוסיפים את הנענע.
שוטפים את הקישואים. חותכים את הראש ושומרים בצד. בעזרת כפית מנקים את הלב של הקישוא (לא לפגוע בדפנות). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
ממלאים במילוי ומכסים.
לרוטב
מטגנים את הבצל, מוסיפים הקישואים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את השום לעוד דקה. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים עד ל 3/4 גובה של הקישוא. מתבלים.
מניחים את הקישואים כשאחד תומך בשני. מכניסים מעט מהרוטב לתוך הממולא מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
ניתן להוסיף מילוי אורז שבושל כ 6 דקות במים רותחים וסונן. אפשר לגוון בעשבי תיבול עם פטרוזיליה.. להוסיף סלק או גזר טחון.