לפולנטה:
3 כוסות חלב
1.5-2 כוסות מים
כוס תירס
2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל לבן
כף וחצי חמאה
3/4 כוס פרמזן
מרתיחים את המים והחלב. מתבלים במלח ופלפל.
מזרזפים את הקמח תירס תוך כדי ערבוב.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד כ 15 דקות עד שמתרכך. מוסיפים את החמאה והפרמזן.
ומערבבים עד איחוד.
אם לא אוכלים מיד,
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. הפולנטה תתקשה.
לפני ההגשה לפרוס פרוסה למרוח בשמן זית ולחמם בתנור כמה דקות.
בסוף קצת שמן כמהין ישדרג אפילו יותר
שרי צלויות:
על שיפודי עץ רטובים נשפד שרי, נכניס לתנור בתוכנית גריל ונסובב מדי פעם עד צלייתם.
אספרגוס:
סיר מלא במים רותחים וממולח, נכניס את האספרגוס ל 3-5 דקות (תלוי בעובי שלהם) ונעביר למי קרח לעצירת בישול
פילה בקר:
בפלנצ'ת גריל לוהטת, נצרוב את הנתחים מכל הכיוונים. ונעביר ל10 דקות לתנור בחום 200 מעלות.
רוטב פלפלת:
30 גר חמאה
שן שום כתוש
שמנת מתוקה לבישול 15%
5 גרגירי פלפל אנגלי
כחצי כפית פלפל שחור גרוס
מס' גרגירי פלפל ארבע עונות
רבע כפית פלפל שאטה
כחצי כפית כפית חרדל דיז'ון חלק
בקלחת ממיסים את החמאה, מטגנים את השום (להזהר לא לשרוף), מוסיפים את השמנת מתוקה ואת התיבול ומערבבים. מצמצים מעט למרקם מעט סמיך.
מורידים מהאש. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב להטמעה