שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פטה כבד וריבת תאנים

רכיבים

חצי קילו כבד עוף נקי
בצל גדול
שן שום כתוש
2 עלי דפנה
ענף רוזמרין
שוט ויסקי/ רום
כף דבש/ סילאן
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
75 גר חמאה חתוכה לקוביות
50 גר פיסטוק/ אגוזים

אופן ההכנה

 

מטגנים את הבצל עד להזהבה טובה (לא לשרוף). מוציאים לצלחת.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומטגנים את הכבד לדרגת מדיום (הכבד בפנים קצת ורדרד).

מוציאים את עלי הדפנה והרוזמרין.

ומעבירים את הכבד והבצל למעבד מזון וטוחנים. תוך כדי הטחינה מוסיפים קוביות חמאה אחת אחרי השנייה ולאחר שהראשונה נטמעה בתערובת.

טוחנים את הפיסטוק.

בתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד כשמשאירים ניילון לעטיפת הכבד גם מלמעלה.

מפזרים בצורה אחידה את הפיסטוק בתחתית ומעל שופכים את הפטה כבד. מיישרים את פני הכבד. סוגרים עם הניילון הנצמד ומכניסים למקרר. רצוי לילה.פורסים עם סכין שנטבלה במים רותחים.

ריבת תאנים

300 גר תאנים, 250 גר סוכר, 2 כוכבי אניס, חתיכה של 4 סמ גינגר יבש (או 2 סמ טרי), גרידת לימון מחצי לימון , רבע כפית קינמון, רבע כוס מים

מביאים לרתיחה עדינה ומדי פעם מקפים את הקצף שנוצר ובוחשים עד למרקם סמיך (לא מדי כי מסמיך בקירור). בערך 40 דקות. צננים ומאחסים בצנצנת אטומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן