שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת אריה

רכיבים

אופן ההכנה

עוגת אריה

8 ביצים
כוס וחצי סוכר

כוס שמן
250 שמנת מתוקה
כוס חלב
2 כפית תמצית וניל

4 כוסות קמח מנופה, שקית אבקת אפייה וכפית סודה לשתייה

מקציפים ביצים וסוכר עד הכפלת נפח. מוסיפים את השמן והנוזלים. מערבבים להטמעה. מוסיפים קמח מערבבים עד להטמעה. לא לערבב יותר מדי.

מחלקים לתבנית עגולה בקוטר 18 סמ (לראש האריה) ואת השאר למאפינסים (תוודאו שיוצא מספיק להיקף ה"ראש" של האריה ועוד כמה מיותרים).

אופים בחום 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. כ 40 דק.

להרטבת העוגה
שליש כוס סוכר, שליש כוס מים רותחים, 2 כפיות תמצית רום. מערבבים להמסה. ומצננים.

4 שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
2 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
מקציפים הכל ביחד עד להקצפת יציבה.

חותכים את הראש ל 2 עיגולים שווים. מיישרים במידת הצורך.
מרטיבים (עם כפית ולא להגזים שלא יתפרק) את הקומה הראשונה. ממלאים בקצפת לבנה. מניחים את העיגול השני. ועוטפים בשאר הקצפת.
מצמידים את המאפינסים ומרטיבים גם אותם.

מחלקים את הקצפות לקערות וצובעים לכתום וצהוב.
מזלפים לפי התמונה.

את הלחיים הגבתי עם מאפינס מיותר.
השפם נעשה מקיסמים שטבלו בשוקולד שהומס במיקרו.
העיניים והגבות משוקולד שהומס.
הפה- תות חצוי.
האף – משוקולד שהיה במקרר.
האוזניים- נעשו ממאפינס שנחתך והוטבל בשוקולד מומס.

 

This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן