שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ניוקי פריזאי עם עשבי תיבול- Parisian gnocchi

רכיבים

כוס חלב
100 גר חמאה
כוס ורבע קמח
3/4 כפית מלח
חצי כוס פרמז'ן מגורד
כפית חרדל
4 ביצים
2 כפות עשבי תיבול (למשל רוזמרין/ טימין/ מרווה/ אורגנו/ פטרוזיליה)

אופן ההכנה

טוב זה ניוקי מיוחד וטעים ברמות מפחידות! 😈
מדובר בניוקי מבצק רבוך וגבינות. ללא תפוחי אדמה כלל.
הוא מטוגן קלות לפני ההגשה, כך שיוצא קראנצ מבחוץ ונימוח בפנים.
הוא יכול לקבל תוספות מגוונות ואפשר לקחת אותו לכיוונים שונים ומיוחדים.
לדעתי יותר נוח וקל להכנה מהניוקי הרגיל.
מומלץ מאד!
ניוקי פריזאי עם עשבי תיבול
ל 4 סועדים
בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל עוד דקה ומורידים מהאש.
מחכים 10 דקות ואז מוסיפים ביצה אחת, מערבבים. בהתחלה הבצק ישבר אבל בהמשך יתגבש שוב. מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד שמתגבש מחדש.
מוסיפים את הביצה השלישית,הפרמזן, החרדל ואת העשבי תיבול ומערבבים עד שהבצק מתגבש שוב.
אם הבצק מרגיש קשה מדי אז מוסיפים עוד חצי ביצה ואם צריך גם את החצי השני. תחשבו שהבצק צריך להכנס לשק זילוף ולצאת בלחיצה עדינה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק לשק זילוף ומחכים רבע שעה.
מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה. ומביאים לרתיחה עדינה.
מזלפים מהבצק רבוך וגוזרים או חותכים עם סכין חדה כל 3 סמ.
הניוקי יצוף כבר אחרי דקה אבל ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת.
מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן למגש משומן. אחרי כשעה ניתן לשמור במקרר עד השימוש ועד יום נוסף.
אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר יום לפני.
להשלמת המנה- מקפיצים את הניוקי במחבת טפלון עם חמאה ומעט שמן זית עד לצריבה מכל הכיוונים. הניוקי יתפח מעט ויזהיב. ומעבירים לרוטב שהוכן מראש.
אופציות נוספות:
עשבי תיבול שונים או ללא עשבים כלל
גרידת תפוז/ לימון
גבינות שונות (גרוייר, קשקבל, גורגונזולה)
רטבים מגוונים
 

2 מחשבות על “ניוקי פריזאי עם עשבי תיבול- Parisian gnocchi”

  1. נראה סוף! תודה 🙂 האם מכניסם את הבצק לשקית זילוף כשהוא חם? זה לא בעייתי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן