שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לינגוויני פטריות, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ילי ושמן כמהין

רכיבים

חבילת לינגוויני -Rummo
25 גר חמאה
3 כפות שמן זית
6 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות
כף עלי טימין
10 פטריות פורטובלו/ שמפניון גדולות קצוצות גס
10 עגבניות מיובשות קצוצות גס
3 פלפל צילי קטן/ חצי כפית צילי גרוס
400 מל שמנת מתוקה 
חצי כוס חלב
20 גר פרמזן מגורד
חצי כוס מי בישול פסטה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שמן כמהין

אופן ההכנה

 

מבשלים את הלינגוויני בסיר עם מים רטתחים והרבה מלח לרמת אל דנטה.
לקראת סוף הבישול מוציאים חצי כוס ממי הבישול ושומרים בצד.
מסננים. שוטפים לעצירת הבישול.
לרוטב
מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את הפטריות, הצילי ,העגבניות המיובשות והטימין. מקפיצים עד שהפטריות מתרככות מעט ומגירות נוזלים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומעט מסמיך.
מוסיפים את הלינוויני.
מביאים לרתיחה ומגישים.
ניתן להוסיף חצי כוס יין לבן אחרי שהפטריות הוקפצו ולצמצם מעט. ואז להמשיך כרגיל.
אפשר לוותר על העגבניות המיובשות.
אפשר לוותר על הצילי.
אפשר להפחית בשומן (חצי חלב וחצי שמנת ופחות חמאה).
אין תיאור זמין לתמונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן