מבשלים את הלינגוויני בסיר עם מים רטתחים והרבה מלח לרמת אל דנטה.
לקראת סוף הבישול מוציאים חצי כוס ממי הבישול ושומרים בצד.
מסננים. שוטפים לעצירת הבישול.
לרוטב
מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את הפטריות, הצילי ,העגבניות המיובשות והטימין. מקפיצים עד שהפטריות מתרככות מעט ומגירות נוזלים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומעט מסמיך.
מוסיפים את הלינוויני.
מביאים לרתיחה ומגישים.
ניתן להוסיף חצי כוס יין לבן אחרי שהפטריות הוקפצו ולצמצם מעט. ואז להמשיך כרגיל.
אפשר לוותר על העגבניות המיובשות.
אפשר לוותר על הצילי.
אפשר להפחית בשומן (חצי חלב וחצי שמנת ופחות חמאה).