חמין האלים- חמין פרסי
אולי הוא לא פוטוגני אבל הוא טעים ברמות קשות!!
הבשר מתפרק, עקצוצים של חריפות, סמיכות במידה נכונה.. בקיצור החמין המושלם!
חמין האלים
אופן הכנה-
משרים את החיטה והשעועית לילה לפני בקערה עם מים. מדי כמה שעות מחליפים מים.
למחרת מרתיחים את השעועית והחיטה ומסננים.
שוטפים את הבשר ומייבשים. משמנים בשמן זית ומטגנים את קוביות הבשר עד השחמה מכל הצדדים.
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול וממלאים מים רותחים כ 6-8 סמ מעל הקטניות. מערבבים ומביאים לרתיחה.
אם אוכלים למחרת מעבירים לפלטה מ 21 ועד הבוקר או לתנור מכוסה היטב (עוטפים בנייר אלומניום ואז מניחים את המכסה) בחום 100 מעלות סטטי.
ניתן להכין בצהריים ולאכול בערב. מכניסים לתנור ל 6 שעות בחום 150 מעלות.
חשוב מאד מדי כמה שעות לערבב ולבדוק שלא חסר מים. אם חסר להוסיף מים רותחים ולערבב.
כשעה לפני שאוכלים מוסיפים את האורז/ גריסים עם כוס מים רותחים.
טועמים ומתקנים תיבול.
אמרו לי שמומלץ להוסיף קינמון בעת ההגשה.. בפעם הבאה…
אמא שלי אמרה לי שהשום והכמון מיותרים