דג ים אפוי במלח
דג ים גדול (1 עד 2 קילו) – מוסר/ לברק/ פרידה/ פורל
6 ענפי טימין
גרידה מלימון גדול
4 קילו מלח גס
מבקשים מהמוכר לנקות את הבטן אבל להשאיר את הקשקשים. הם יוצרים מחיצה בין הבשר הדג למלח.
בקערה גדולה, שמים את המלח הגס, חצי מהגרידה וכוס מים ומערבבים עד שכל המלח לח.
מכניסים לבטן הדג את ענפי הטימין וחצי מהגרידה.
מסדרים משטח מלח בגודל הדג בתבנית , עליו מניחים את הדג ומכסים היטב (שלא ישארו חורים אחרת האדים יברחו). ומכניסים לתנור בחום 190 מעלות.
דג גדול לכיוון ה 2 קילו – 45 דקות
דג קטן 1 קילו- 30 שעה.
שוברים את המלח בזהירות בלי לפגוע הדג. חותכים את העור ומושכים. העור התנתק בקלות ובשר הדג עסיסי וטעים בטרוף.
הדג לא מלוח! המלח לא חודר לבשר הדג.
מגישים עם פלחי לימון ומתבלים במעט מלח.
כרישה נימוחה
8 כרישות החלק הלבן
חמאה, שום, יין לבן, מלח , פלפל
במחבת שמים שמן זית ומטגנים את הכרישות, מוסיפים 25 גר חמאה מביאים לרתיחה. מוסיפים כוס יין לבן ו 4 ענפי טימין. מתבלים במלח ופלפל מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים סגור כ 10 דקות או עד שסכין חודרת בקלות לרוחב הכרישה.
מגישים עם הרוטב, אגוזי לוז קלויים גרוסים ופטרוזיליה טרייה.
מחית אפונה
שקית אפונה עדינה קפואה
25 גר חמאה
כ 200 מל חלב /חלב קוקוס
מבשלים עד לריכוך, טוחנים יחד עם 3 שיני שום , מוסיפים 25 גר חמאה , מלח ופלפל לפי הטעם ושופכים חלב קוקוס עו חלב רגיל עד למרקם הרצוי