לבצק פסטה:
500 גר קמח סמולינה טחון דק '00'
5 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
מכניסים את הקמח והמלח למעבד מזון ומערבבים. תוך כדי הערבוב מכניסים את הביצים ,אחת אחרי השנייה ובסוף את השמן זית. מערבבים עד שנוצר כדור בצק. אם הבצק לא התגבש להוסיף עוד כך מים.
לשים כחצי דקה. מכסים בניילון ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
מכינים את המילוי:
300 גר ריקוטה
50 גר גבינת דנאבלו או כל גבינה כחולה אחרת
100 גר פרמז'ן
100 גר מוצרלה
קורט מלח
טוחנים הכל במעבד מזון למרקם חלק.
מעבירים את המילוי לשק זילוף.
חוזרים לבצק:
חותכים שליש מהבצק ומרדדים במכונת פסטה עד לעובי 2 ממ.
מורחים מהמילוי במרכז היריעה, בצד הרחוק מהגוף מורחים עם מברשת מים (כדי שהבצק ידבק) ומקפלים את הבצק. מהדקים טוב ומוציאים אוויר כלוא.
עם חותכן מנוסר, חותכים את הבצק כסמ וחצי מהמילוי.
בעזרת האצבע יוצרים גבעות של אניילוטים ומפרידים בינהם עם חותכן. מהדקים את הקצוות ליצירת אניילוטי.
בשלב זה ניתן להקפיא בקופסא מרופדת בנייר אפייה עם מעט קמח בקומה אחת בלבד (כדי שלא ידבקו אחד לשני) לאחר שקפאו ניתן לערום אחד על השני.
הבישול:
בסיר עם הרבה מים רותחים וכף מלח , מכניסים את האניילוטי (במידה וטרי יהיה מוכן תוך כדקותיים במידה וקפוא יהיה מוכן לאחר 4 דקות בערך).
רוטב ערמונים
מכניסים לבלנדר 2 חבילות ערמונים בואקום וכוס חלב. טוחנים למרקם חלק ומעבירים לסיר. מוסיפים כוס שמנת מתבלים במלח, פלפל ושמן כמהין.
פטריות
מקפיצים פטריות חתוכות גס בחמאה ושמן זית עם כף טימין טרי עד שמתרככות מעט ונותרות נגיסות