בצק הפסטה
מכניסים את הקמח והמלח למעבד מזון ומערבבים. תוך כדי הערבוב מכניסים את הביצים ,אחת אחרי השנייה ובסוף את השמן זית. מערבבים עד שנוצר כדור בצק. אם הבצק לא התגבש להוסיף עוד כך מים.
לשים כחצי דקה. מכסים בניילון ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
מכינים את המילוי:
טוחנים הכל במעבד מזון למרקם חלק.
מעבירים את המילוי לשק זילוף.
חוזרים לבצק:
חותכים שליש מהבצק ומרדדים במכונת פסטה עד לעובי 2 ממ.
מורחים מהמילוי במרכז היריעה, בצד הרחוק מהגוף מורחים עם מברשת מים (כדי שהבצק ידבק) ומקפלים את הבצק. מהדקים טוב ומוציאים אוויר כלוא.
עם חותכן מנוסר, חותכים את הבצק כסמ וחצי מהמילוי.
בעזרת האצבע יוצרים גבעות של אניילוטים ומפרידים בינהם עם חותכן. מהדקים את הקצוות ליצירת אניילוטי.
בשלב זה ניתן להקפיא בקופסא מרופדת בנייר אפייה עם מעט קמח בקומה אחת בלבד (כדי שלא ידבקו אחד לשני) לאחר שקפאו ניתן לערום אחד על השני.
הבישול:
בסיר עם הרבה מים רותחים וכף מלח , מכניסים את האניילוטי (במידה וטרי יהיה מוכן תוך כדקותיים במידה וקפוא יהיה מוכן לאחר 4 דקות בערך).