שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז – הכלאה בין אורז פרסי למקלובה

רכיבים

2 כוסות אורז
 חציל
  4 גזרים
2 בצלים
 חצי כוס צימוקים שחורים קטנים
 4 כפות סילאן
  כפית וחצי מלח
 כפית פלפל שחור
 חצי כפית כורכום
 חצי כפית כמון
 2 כפות שמן
 3 תפוחי אדמה

אופן ההכנה

 

קולפים את החציל והגזרים וחותכים לקוביות גסות. מורחים שמן עם מברשת ואופים בחום 200 מעלות עד הזהבה.

קוצצים גס בצל ומטגנים עד הזהבה.

מביאים סיר עם מים ומלח לרתיחה ומבשלים את האורז ( כמו פסטה) במשך 5 דקות. חצי בישול ומסננים.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים (אורז, גזר, חציל, צימוקים, שמן והתבלינים)

מקלפים את התפוחי אדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי סמ.

בסיר טפלון, שמים מעט שמן, מעט מים וחצי כפית כורכום. מביאים לרתיחה ואז שמים את התפוחי אדמה. מטגנים כ 2-3 דקות ומוסיפים את תערובת האורז. עושים 5 חורים עם ידית של כף (מעין ארובות) מכסים ומחכים שיעלו אדים כ 4 דקות. פותחים את המכסה. שופכים כשליש כוס מים על האורז. מכסים. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ 40 דקות עד שעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן