מנת חובה לחובבי החמוץ…
פילה דג ים, תרד וקייל
פילה דניס (או לברק/מוסר)
שמים במחבת שמן זית, כמתחיל לעלות עשן, מניחים את הפילה על הצד של העור.
הפילה מיד התווכץ והתעגל ולכן עם תרוד נלחץ עליו מספר שניות.
עם הצלייה בשר הדג יתחיל לקבל צבע לבן אטום. כשחצי מגובה הבשר נאטם נהפוך לעוד כחצי דקה.
ונעביר לנייר סופג.
תבשיל תרד וקייל
חבילת קייל
חבילת תרד
בצל לבן קצוץ
8 שיני שום חתוכים לפרוסות
גרידה מלימון שלם
ומיץ מלימון וחצי
מלח ופלפל
שוטפים את התרד והקייל.
חותכים גס מאד ושופכים עליהם מים רותחים כדי לרכך אותם מעט. אחרי כדקה מסננים.
מטגנים בצל לבן בשמן קוקוס (או מה שיש), כשמשחים מעט, מוסיפים את השום עד שמתחיל להעלות ריח.
מכניסים פנימה את התרד והקייל ,המיץ לימון מלח ופלפל.
אפשר להוסיף 50 גר חמאה להסמכה. וקבלת טעם עדין ועמוק יותר ואפשר להסתפק בזה ולשמור על הגזרה ולהנות ממנה סופר בריאה.
אחרי שמגיעים לרתיחה מורידים מהאש.
הצלחות
עם מלקחים (כדי שהצלחת לא תתמלא בנוזלים) לוקחים מהתבשיל ושמים בצלחת.
מעל מפזרים מעט גרידת לימון.
מניחים שתי פילטים מעל כשהעור כלפי מעלה.
את הנוזלים מגישים בכלי קטן ושופכים מעל הדג.
את התרד וקייל אפשר לערבב עם אורז עגול מבושל או פריקי או שעועית לבנה/לימה כדי לקבל תוספת יותר גדולה ועשירה.