סלט כרובית משגע
מכינים כרובית שלמה בתנור
שמן זית, מלח, פלפל
חצי כוס מים רותחים
מדליקים תנור ל 190 מעלות.
מנקים את הכרובית מעלים מיותרים,שוטפים ומושחים בשמן זית.
ממליחים ומפלפלים.
מניחים את הכרובית על נייר אפייה בתוך נייר אלומיניום גדול כשהפרחים כלפי מעלה.
מרימים את דפנות הנייר ושופכים חצי כוס מים. סוגרים היטב. בצורה זו הכרובית מתאדה. הגזע מתרכך והפרחים נותרים נגיסים.
מכניסים לתנור לשעה.
פותחים בזהירות את הנייר אלומיניום ומחזירים לתנור עד צריבה יפה.
מוציאים בזהירות ומצננים. לאחר צינון חותכים גס. המשקיעים יחתכו לפרחים קטנים.
מכינים את הרוטב
כף מיונז
כפית חרדל דיז'ון חלק
כפית חרדל דיז'ון גרגירים
שן שום כתוש
מלח ופלפל
רבע צרור נענע קצוץ
רבע צרור בזיליקום קצוץ
מערבבים הכל