המנה הזו ככ יפה וטעימה שתקבל פוסט בנפרד
טיגון הניוקי יוצר קראנצ חיצוני והפנים מקבל מרקם של עננים מלאים בטעם של גבינות קשות ואיכותיות.
הקרם תרד עדין ומעט לימוני. אפשר להוסיף גבינת גורגונזולה לרוטב שיקפיץ טעמים.
אופן הכנת הניוקי
בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל עוד דקה ומורידים מהאש.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם עם וו גיטרה ומפעילים כדקה כדי לקרק מעט את הבצק.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.בהתחלה הבצק ישבר אבל בהמשך יתגבש שוב.
אחרי הביצה החמישית מוסיפים את הגבינות והחרדל ומערבבים.
אם הבצק מרגיש קשה מדי אז מוסיפים עוד חצי ביצה ואם צריך גם את החצי השני. תחשבו שהבצק צריך להכנס לשק זילוף ולצאת בלחיצה עדינה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק לשק זילוף ומחכים רבע שעה.
מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה. ומביאים לרתיחה עדינה.
מזלפים מהבצק רבוך וגוזרים או חותכים עם סכין חדה כל 3 סמ.
הניוקי יצוף כבר אחרי דקה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת.
מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן למגש משומן. אחרי כשעה ניתן לשמור במקרר עד השימוש ועד יום נוסף.
אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר יום לפני.
להשלמת המנה- מקפיצים את הניוקי במחבת טפלון עם חמאה ומעט שמן זית עד לצריבה מכל הכיוונים. הניוקי יתפח מעט ויזהיב. ומעבירים לרוטב שהוכן מראש.
אופציות נוספות:
עשבי תיבול שונים או ללא עשבים כלל
גרידת תפוז/ לימון
גבינות שונות (גרוייר, קשקבל, גורגונזולה)
רטבים מגוונים
אופן הכנת הקרם תרד
במחבת טפלון שמים מעט שמן זית. מועכים את השיני שום ומטגנים קלות. מוסיפים את התרד, מיץ הלימון והגרידה. מתבלים בחצי כפית מלח.
מטגנים עד שהתרד מתרכך.
מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים היטב.
מעבירים במסננת צפופה.
מחזירים לסיר עם חבילה וחצי של שמנת מתוקה.
ומבשלים לצמצום הרוטב. אם הרוטב דליל מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.
טועמים ומתקנים תיבול
קישוטי סלק
מבשלים סלק במים עם הקליפה כשעה וחצי. מסירים את הקליפה ומקררים מעט.
פורסים לעיגולים דקים וקורצים צורה.