ניוקי פריזאי ברוטב קרם בטטה, ערמונים מוקפצים, מסקרפונה ופרמז'ן
ל 8 סועדים- כוס מדידה 250 מל
הכנת הניוקי
בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל עוד דקה ומורידים מהאש.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם עם וו גיטרה ומפעילים כדקה כדי לקרר מעט את הבצק.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.בהתחלה הבצק ישבר אבל בהמשך יתגבש שוב.
אחרי הביצה החמישית מוסיפים את הגבינות והחרדל ומערבבים.
אם הבצק מרגיש קשה מדי אז מוסיפים עוד חצי ביצה ואם צריך גם את החצי השני. תחשבו שהבצק צריך להכנס לשק זילוף ולצאת בלחיצה עדינה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק לשק זילוף ומחכים רבע שעה.
מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה. ומביאים לרתיחה עדינה.
מזלפים מהבצק רבוך וגוזרים או חותכים עם סכין חדה כל 3 סמ.
הניוקי יצוף כבר אחרי דקה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת.
מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן למגש משומן. אחרי כשעה ניתן לשמור במקרר עד השימוש ועד יום נוסף.
אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר יום לפני.
להשלמת המנה- מקפיצים את הניוקי במחבת טפלון עם חמאה ומעט שמן זית עד לצריבה מכל הכיוונים. הניוקי יתפח מעט ויזהיב. ומעבירים לרוטב שהוכן מראש.
אופציות נוספות:
עשבי תיבול שונים או ללא עשבים כלל
גרידת תפוז/ לימון
גבינות שונות (גרוייר, קשקבל, גורגונזולה)
רטבים מגוונים
קרם בטטה
חותכים 2 בטטות לרבעים. מושחים בשמן זית ומעט מלח גס. צולים בתנור בחום 200 מעלות עד שמשחים ומתרכך. כחצי שעה.
מעבירים לבלנדר. מוסיפים כוס חלב, שן שום, חצי כפית עלי טימין וטוחנים למרקם חלק.
מעבירים לקלחת.
מוסיפים 250 מל שמנת לבישול וכפית חמאה, מתבלים בשליש כפית אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב לריכוז טעמים.
חבילת ערמונים בואקום. חותכים גס ומקפיצים בשמן זית עד השחמה.
חופן צנוברים קלויים על מחבת יבשה.
צלחות המנה
שמים 5 כפות מהרוטב. מעל את הניוקי שהוקפץ. מפזרים מעל חופן ערמונים. מעט צנוברים קלויים. מגלפים פרמז'ן.
וכפית מסקרפונה בצד