אופן הכנת רוטב בשמל
בסיר מחממים את החמאה עד להמסה ובעבוע עדין (לא לשרוף).. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עם כף עץ לרביכה (עד שנוצר בצק).. מוזגים באיטיות ותוך כדי ערבוב את החלב ומנסים לפרק את הרביכה. מערבבים בעקביות עד שהמרקם דומה לטחינה. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.
אופן הכנת רוטב עגבניות
מטגנים את הבצל והסלרי עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום הקצוצים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את המרווה, העגבניות והמים והתבלינים ומבשלים כ20 דקות על חום נמוך.
רצוי לטחון למרקם חלק (לא חובה)
חצילים:
2 חצילים גדולים
חותכים חצילים לפרוסות בעובי 1 סמ.
משמנים עם מברשת בשמן משני הצדדים. מנילים על רשת התנור ואופים בחום 180 עד הזהבה.
הרכבת הלזנייה
בתבנית פיירקס מורחים בתחתית בשמל, מעל דפי לזניה, מעל רוטב עגבניות, חצילים, גבינת עיזים שנפרסה בעזרת פורס ביצים, מוצרלה וחוזר חלילה.
החלק העליון הוא דפי לזניה ומעליהם רוטב עגבניות שמכסה הכל ומעליו מוצרלה.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום 180-200 כחצי שעה לאחר מכן מסירים את הנייר כסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
מחכים חצי שעה ואז אוכלים.
הלזנייה טעימה יותר למחרת אחרי שכל הטעמים מתמזגים.
מחממים במיקרו או בתנור.