קסטן כוסמין- מידת קסטן מתאימה 30-10-10 (קיים בחנות)
700 גר קמח כוסמין מלא שטיבל
550 גר מים קרירים
160 גר מחמצת שיפון
14 גר מלח
אין צורך באוטוליזה.
לישה של כל המרכיבים יחד עד למרקם אסוף.
אחרי 45 דק קיפול ראשון -מתיחה וקיפול (S&F)
אחרי 45 דק נוספות קיפול שני- מתיחה וקיפול (S&F)
אחרי שעה וחצי ,כשמרגישים שהבצק תפח, מעצבים לתבנית קסטן (ראו סרטון עיצוב)
אחרי הבצק השלים תפיחה- ממש נוגע במכסה, אצלי זה לקח 4 שעות (הבצק הותפח על עדן החלון) עוברים לשלב האפייה.
התבנית הוכנסה לתנור שחומם מראש על מצב טורבו בחום 230 מעלות
אופים ברציפות למשך 45 דק.
בסוף האפייה מחלצים לרשת צינון.
38 מחשבות על “קסטן מחמצת כוסמין מלא”
שלום ותודה על המתכון, האם לאפות עם מכסה סגור כל הזמן?
היי יואל,
כן. אפייה רצופה בקסטן סגור. טורבו 230 מעלות למשך 40-45 דק.
ערב טוב אני מכין כרגע את הבצק
האם אפשר להתפיח אותו לילה במקרר.
כן אבל יש להתפיח עד כ 70-80% מנפח התבנית
נראה מושלם!
המחמצת שלי היא מחמצת מכוסמין מלא 100 אחוז הידרציה. תתאים?
בהחלט 🙂
איפה הסרטונים?
דבר שני – אם אני לא רוצה לאפות בקסטן – אלא בתבנית בגודל 25*8*9.5 – מה יהיו הכמויות בבקשה?
הסרטונים באינסטגרם.
בערך 470 גר קמח.. שאר המרכיבים הם נגזרת מהקמח
שלום, האם ניתן להשתמש במחמצת רגילה מקמח לבן במקום שיפון עבור לחם הכוסמין? הכמויות זהות? תודה
אפשר . כמויות זהות
הי,.
שתי שאלות 🙂
האם התפיחה בקסטן היא עם מכסה הקסטן סגור?
בעבר ניסיתי וזה נדבק למכסה
האם בעת ההכנסה לתנור התפיחה מלאה קרי הבצק מגיע למכסה או שמתפיחים 70% מנפח התבנית ומשאירים מקום לתפיחה בתנור ?
תודה על האתר המקסים ובמידע המעולה!
ימית
היי ימית
אני מתפיח סגור ומדי פעם מציץ. מתחיל אפייה כשהבצק מגיע חצי סמ לתקרה.
הבצק לא ידבק בתבנית טובה.
ותודה 🙂
הי, האם צריך לאפות בתבנית הקסטן על משטח אפייה כמו fast & crast או שמספיק על רשת התנור?
תודה!
היי אסף
מספיק על רשת תנור
לא מוצאת את סירטון העיצוב לתבניצ
איפה נמצא?
חפשי באינסטגרם שלי, בהיילייטס – קסטן כוסמין.
לא מוצאת את סרטון עיצוב של הלחם בתבנית
אשמח לקישור
היי,ניתן להחליף את המחמצת בשמרים?( חד פעמי😀😜)
תודה אלוף!
אין בעיה. מאחר ובלחם שמרים אין מחמצת אתה תצטרך לעשות התאמות במתכון כדי שיתאים לגודל התבנית שלך.
שלום רב ממש כייף לקרוא ולראות סירטונים שלך 🙂 שאלה לי אפשר להשתמש עם אותם כמיות בקמח שיפון מלא?
תודה. שיפון זה קמח שמתנהג אחרת וההתייחסות צריכה להיות שונה ולכן התשובה היא לא.
האם אפשר לאפות ללא תבנית קסטן?
סיכוי טוב שהלחם השתטח לכן ממליץ בתבנית
הי אודי,
אפשר להחליף את המחמצת בלחם שכולו קמח כוסמין מלא שטיבל, עם שמרי אופה יבשים?
אם כן כמה גרם שמרים אצטרך במתכון הנוכחי בהנחה שאשתמש ב 850-900 גרם קמח כוסמין מלא
תודה מראש
ניר
אין בעיה. היות ובלחם שמרים אין מחמצת אתה תצטרך לעשות התאמות במתכון כדי שיתאים לגודל התבנית שלך.
שלום אודי,
האם אפשר לשלב קמח כוסמין עם קמח לבן ולהשתמש במחמצת מקמח לבן?
במידה וכן, מה יהיו היחסים?
היי אפשר.. הייתי מוריד כמות מים ב 3-5%
כל השאר זהה
תודה על המתכון, ניסיתי עם 80 אחוז כוסמין מלא והשאר קמח לחם לבן. בתבנית של 34.5×11.5×10 אז הגדלתי את כמות הקמח ויתר הרכיבים בהתאם ל800 גרם קמח.
יצא דחוס, קצת יבש וקצת חסר מלח למרות ששמתי 18 גרם מלח. האם כוסמין דורש יותר מלח מקמח חיטה?
אולי צריך פחות בצק כדי שיהיה מקום לתפוח ולא יהיה דחוס?
תודה
לא מצליחה לחלץ את הלחם מהתבנית…. שימנתי לפני … צריך לקרר קודם?
בתבניות שיש לי בחנות לא נדרש לשמן או לקמח. אם התבנית שלך לא מספיק איכותית אז רצוי לשמן ואז לרפד בניר אפייה לפני שאת מכניסה את הבצק.
ואין צורך להמתין לקירור
היי
לתבנית 11.5*11.5*19.177
מה כמות הבצק?
תודה
בערך 1.2 קילו בצק
היי, אני רוצה לצפות את הלחם בגרעינים, זרעי פשתן, שיבולת שועל וכו'? באיזה אופן אפשר לעשות את זה כך שיצופה היטב מכל הצדדים? תודה מראש
בסיום העיצוב , לרסס במים ולגלגל את הבצק בתוספת.
איזה מתכון קצר ופשוט. תודה רבה!
איפה אפשר לראות את סרטון העיצוב?
תודה. יש הרבה סרטונים באינסטגרם שלי
תודה על המתכון ,
הכנתי כבר 3 פעמים , הטעם ובמרקם מצויין ,
הבעיה שלי שהלחם לא מצליח לתפוח עד למעלה לקסטן מלא
להבנתי משתמשת באותו גודל תבנית , מה יכולה להיות הסיבה לדעתך
1) סבלנות
2) תבנית גדולה יותר
3) מחמצת לא מספיק פעילה