שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פטוצ'יני אלפרדו

רכיבים

חבילת פטוצ'יני איטלקי איכותי (ממליץ על גארפואלו בטיב טעם)
 12 פטריות פורטובלו ושמפיניון גדולות (אפשר לגוון בסוגי הפטריות)
 3 ענפי טימין
 20 גר חמאה
 250 מל שמנת מתוקה
 כוס חלב
 כוס פרמזן מגורד
 2 כפיות מלח
 1 כפית פלפל גרוס
 3 כפות שמן כמהין 

אופן ההכנה

 

אופן ההכנה

בסיר גדול עם 2 כפות גדושות מלח, מבשלים את הפטוצ'יני לרמת אל דנטה (כמעט עשוי) מוציאים ומסננים.

במקביל לבישול הפטסה מכינים את הרוטב:

חותכים את הפטריות גס (הפטריות תשארנה בשרניות).

ממיסים את החמאה ומקפיצים את הפטריות עד שהן מגירות נוזלים (לא להרוג אותן), מוסיפים את עלי הטימין וחצי כוס יין לבן (אופציונאלי).

מבשלים עד שהיין הצטמצם.

מוסיפים את החלב והשמנת מביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ו 2 כפות שמן כמהין.

מוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ומבשלים על רתיחה עדינה עד שהפסטה מוכנה.

לפני הכנסת הפסטה מוסיפים את הפרמזן, מערבבים קלות ומוסיפים את הפסטה.

מערבבים עד שהרוטב עוטף את הפטסה מוסיפים את כף השמן כמהין האחרונה. בחישה אחרונה ומגישים.

מעל הפסטה מגרדים פרמז'ן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן