מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים וממולח היטב לרמת אל דנטה (כמעט עשוי). מסננים.
קולים את החצילים:
חותכים את החציל לפרוסות עבות כסמ. מושחים בשמן ולתנור לחום 210 מעלות עד השחמה.
חותכים גס.
חותכים פטריות לחתיכות גסות. מקפיצים עד לריכוך. רצוי שישארו נגיסות.
מכינים רוטב עגבניות:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים מבשלים 10 דקות. טוחנים במוט יד.
מוסיפים את הפטריות והחצילים ומבשלים עוד דקותיים. חותכים מס, עלי בזיליקום ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים את הספגטי מערבבים על אש גבוהה כדקה ומגישים חם