שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בצלים ממולאים

רכיבים

4 בצלים לבנים גדולים
 חצי צרור שמיר
  חצי צרור כוסברה
 חצי צרור פטרוזיליה
 חבילת סלקים מבושלים (אפשר מוכן בואקום)
 100 גר רסק עגבניות
 כוס וחצי אורז פרסי /יסמין
 רבע לימון
 שליש כפית כמון
 שליש כפית כורכום
 כפית וחצי מלח
 חצי כפית פלפל שחור
 ריבת בצל
 2 בצלים סגולים
 חצי כוס סוכר חום
 חצי כוס יין אדום
 3 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה

 

לממולאים

חורצים את הבצלים הלבנים באמצע עד למרכז ומכניסים למים רותחים כרבע שעה. התהליך ירכך את הבצלים ויפריד בין העלים.מסננים ומפרידים את עלי הבצל.

מכניסים לסיר עם מים רותחים וכף מלח את האורז ומבשלים חצי בישול (כ 6 דקות). מסננים.

מכינים ריבת בצל

חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן עד לריכוך וקרמול. מוסיפים את החומץ והסוכר מערבבים מעט ומוסיפים את היין האדון. מבשלים על אש נמוכה עד שמצטמצם לריבה. מצננים.

מערבבים את האורז, הריבת בצל, הרסק, הירק והתבלינים. מגרדים פנימה בפומפיה דקה 2 סלקים. מערבבים.

חוסטים פנימה את הלימון.

ממלאים את הבצלים. לא הדוק מדי כיוון והאורז יתפח מעט עם הבישול.

מסדרים בצורה יפה בסיר סוטאז' כשהסגירה כלפי מטה.

חותכים את שאר הסלקים לרבעים ומניחים מעל. בצלים קטנים שלא מולאו נשים מעל.

אם יש נוזלי סלק בשקית הואקום לשפוך פנימה.

ממלאים את הסיר במים רותחים עד לכיסוי הבצלים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה כחצי שעה עד שעה

2 מחשבות על “בצלים ממולאים”

  1. לא מובן לי למה המעטפת של הבצלים לאחר בישול ארוך של שעה+ לא יוצאת ממש רכה

    1. בבישול ארוך המעטפת מתייבשת. אם אתה רוצה אותה רכה אז לכסות ולשים יותר מים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן