שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לחלה הכי רכה ever!!

רכיבים

1000 גר קמח לבן
500 גר מים
100 גר סוכר
14 גר שמרים יבשים
120 גר שמן
20 גר מלח

אופן ההכנה

המתכון באחוזי אופה
100% קמח
50% מים
10% סוכר
1.4% שמרים יבשים
12% שמן קנולה
2% מלח

מהכמות הזו מקבלים 2 חלות של 4 רצועות ועוד כ 5 לחמניות.

רצועה לחלה במשקל 150 גר
רצועה ללחמניה במשקל 80 גר

ערבוב קמח מים וסוכר עד לבצק אחיד. אין צורך ללוש.
אוטוליזה (המתנה) בין חצי שעה לשעה וחצי. (לא חובה אבל מומלץ). פשוט לכסות את הבצק ולהמתין. הבצק יהיה יותר נח ללישה לאחר מכן.

לישה ידנית
תחילה נוסיף את השמרים היבשים, ראו בסרטון את שיטת הלישה,
לאחר כדקה נתחיל להוסיף את השמן לאט לאט, בכל פעם נלוש, נטמיע ואז נוסיף עוד שמן.
לאחר ב 7 דק לישה נוסיף את המלח ויתרת השמן ונלוש עד שהמלח לא מורגש ועד לבצק חלק, רך ונעים.

נעביר לקערה משומנת קלות ונכסה.
נתפיח עד להכפלת נפח בין שעה לשעתיים (תלוי בטמפ בצק וטמפ החדר).

לאחר מכן נחלק לרצועות לפי משקל רצועה הרצוי.

נכדרר ונכסה למנוחה של רבע שעה.

נעזר בטיפלה שמן
ונרדד כל רצועה לרצועה אובלית, (ראו סרטון) ואז נגלגל לגליל ונרחיב את הרצועה תוך כדי רידוד. חלה- אורך רצועה כ 30 סמ.

לאחר שהרצועות מוכנות
נקמח אותן קלות (כדי שיהיה קל לעצב וכדי שהן לא ידבקו אחת לשנייה בשלב התפיחה)
ונקלע לצורת החלה הרצויה.

נתפיח מכוסה עד להכפלת נפח.
כשעה -שעתיים.
אני הכנסתי לתבנית קסטן במידות 20-11.5-11.5 ניתן להשיג אצלי תבנית כזו.

נערבב ביצה עם קורט מלח וחצי כפית סילאן ונבריש בעדינות את החלות/לחמניות.
אפשר לפזר שומשום/פרג.

אפייה
אפשר לאפות בטורבו בחום 180-190 מעלות למשך 20-25 דק
או במצב סטטי בחום 200 מעלות ל 20-25 דק.

ממליץ לצפות בהיילייט באינסטגרם כאן

https://www.instagram.com/stories/highlights/17905834486950493/

מידות בכוס פלסטיק שקופה
(צריך להתאים כמויות למתכון)-
כוס קמח 100
כוס מים 180
כוס סוכר 160
כף שמרים יבשים 7 גר
כוס שמן 165
כפית מלח 7 גר

שימו לב לשינוי בתפיחות

21 מחשבות על “מתכון לחלה הכי רכה ever!!”

  1. היי.
    אם אני רוצה לעשות את הבצק רק עם לישה במיקסר, איך סדר הפעולות מתבצע מבחינת הזמנים?
    אפשר פירוט?

    1. היי
      שמים את כל המרכיבים ביחד מההתחלה מלבד המלח. לשים עד לאיחוד ואז מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש עד לבצק רך וחלק.

  2. אהבתי מאוד! מה השינויים הנצרכים אם רוצים להכין מחיטה מלאה או כוסמין מלא?

  3. אחינעם

    הכנתי, ובתנור הם לא שמרו על צורה גבוה ואסטטית, והקליעה הטשטשה מעט מה יכולה להיות הסיבה?, הטעם היה נהדר ואורירי ממש.

  4. אמונה עובד

    א. תודה רבה!
    ב. איפה רואים את הסרטון של הלישה וסרטון של הרידוד?

  5. אם אני רוצה להשתמש במיקסר שלי, אנקרסטרום, ובכל זאת לעשות אוטוליזה? מה סדר הפעולות? האם ניתן לעשות אוטוליזה עם שמן? לא רוצה לוותר עליה.

  6. היי, הכנתי כבר מספר פעמים ויצא מדהים!!
    האם אפשר לעשות התפחה במקרר ללילה?
    ואם כן באיזה שלב?

    1. כן. התפחה ראשונה במקרר.
      לשה מחכה כחצי שעה ואז למקרר
      למחרת קליעה התפחה ואפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן