אחת העוקבות אמרה לי שהלחם האהוב עליה הוא כוסמין מלא עם חמוציות ואגוזים ושאלה אם אוכל להכין כזה.
אז נענתי לבקשתה והכנתי מתכון דומה. מלא בבריאות וטעם.
מגיעה מתיקות מהחמוציות ושומניות וצבע מהאגוזים.
החלק המאתגר היה להתאים את הכמויות לתבנית קסטן.
התהליך די פשוט ודומה מאד למתכוני הכוסמין המלא.
המתכון מתאים לתבנית קסטן במידה 30-10-10 (בחנות)
מתחילים בלישה של כל המרכיבים מלבד התוספות. מגיעים לפיתוח של הגלוטן. בצק אסוף וחלק. ואז מוסיפים את התוספות. ולשים עוד 1-2 דק פיזור אחיד.
מכאן נצא לסבב של 3 קיפולים כל חצי שעה. בסופם ניתן לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי.
נעצב לתבנית קסטן ונסגור.
נמתין עד שהבצק יגיע למכסה.
במקביל החמם תנור ל 230 מעלות טורבו.
נכניס את הקסטן סגור ונאפה למשך 45 דק ברצף.
אין צורך באדים.
אין צורך לפתוח את המכסה.
אין צורך לשמן/לקמח את התבנית.
בהצלחה
12 מחשבות על “כוסמין וחיטה מלא בתוספת חמוציות ואגוזים”
התחלתי להכין את המתכון ולא שמתי לב שזה לקסטן.
האם אפשר לעצב כרגיל?
תודה
כן. אך קח בחשבון שהכוסמין אוהב להשתטח ולכן סביר שהלחם יצא שטוח
יש לי תבנית קסטן קצת יותר גדולה – בערך 40x10x10
בכמה אחוזים להגדיל את המתכון על מנת שימלא את התבנית?
לחם רך וטעים. הכנתי בתוך סיר קרמיקה עם מכסה. תודה רבה.
הי אודי
אם אני רוצה להכין אותו ללא תוספות, צריך לשנות משהו בהרכב?
תודה.
עקרונית אפשר ללא שינוי. תוספות בדרכ סופחות מים ולכן אם את מסירה אותן אז הבצק יהיה מעט יותר דביק. לא קריטי
איך מחלצים בקלות את הלחם מתבנית הקסטן?
אם התבנית טובה זה נחלף בקלות. ראי בחנות באתר תבניות קסטן ברמה מאד גבוהה
פעם ראשונה שהצלחתי בזכותך להכין לחם מחמצת בתבנית קסטן. תודה רבה. יצא מצוין.
האם יש לך מתכון גם לעוגה בריאה עם מחמצת, קמח כוסמין ותבנית קסטן?.
[email protected]
שמח לשמוע. ולא ניסיתי להכין עוגה עם מחמצת.
אני מכינה את הלחמים שלך בתבנית קסטן קבוע והם נפלאים, תודה. אפשר להוסיף עגבניות מיובשות ואורגנו יבש במקום, צריך לשנות משהו? כי אחוזי השומן והנוזלים עולים.
האם העיצוב לתבנית קסטן חשוב? מה הוא נותן? בדרך כלל פשוט מניחה בתבנית קסטן אחרי הקיפולים
היי את יכולה. כשאנחנו מכניסים לתבניות אז הכל יותר פשוט. יש את התבנית שתעזור לנו.
ולכן גם אם אחוזי השומן עולים זה לא דרמטי. אלא אם את מסתבכת בלישה וכדומה. ואז שווה להוריד קצת כמות מים.
לגבי העיצוב- שוב בגלל שזה בתבנית ועוד סגורה (קסטן) אז זה לא חשוב.