אחת העוקבות אמרה לי שהלחם האהוב עליה הוא כוסמין מלא עם חמוציות ואגוזים ושאלה אם אוכל להכין כזה.
אז נענתי לבקשתה והכנתי מתכון דומה. מלא בבריאות וטעם.
מגיעה מתיקות מהחמוציות ושומניות וצבע מהאגוזים.
החלק המאתגר היה להתאים את הכמויות לתבנית קסטן.
התהליך די פשוט ודומה מאד למתכוני הכוסמין המלא.
המתכון מתאים לתבנית קסטן במידה 30-10-10 (בחנות)
מתחילים בלישה של כל המרכיבים מלבד התוספות. מגיעים לפיתוח של הגלוטן. בצק אסוף וחלק. ואז מוסיפים את התוספות. ולשים עוד 1-2 דק פיזור אחיד.
מכאן נצא לסבב של 3 קיפולים כל חצי שעה. בסופם ניתן לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי.
נעצב לתבנית קסטן ונסגור.
נמתין עד שהבצק יגיע למכסה.
במקביל החמם תנור ל 230 מעלות טורבו.
נכניס את הקסטן סגור ונאפה למשך 45 דק ברצף.
אין צורך באדים.
אין צורך לפתוח את המכסה.
אין צורך לשמן/לקמח את התבנית.
בהצלחה
8 מחשבות על “כוסמין וחיטה מלא בתוספת חמוציות ואגוזים”
התחלתי להכין את המתכון ולא שמתי לב שזה לקסטן.
האם אפשר לעצב כרגיל?
תודה
כן. אך קח בחשבון שהכוסמין אוהב להשתטח ולכן סביר שהלחם יצא שטוח
יש לי תבנית קסטן קצת יותר גדולה – בערך 40x10x10
בכמה אחוזים להגדיל את המתכון על מנת שימלא את התבנית?
לחם רך וטעים. הכנתי בתוך סיר קרמיקה עם מכסה. תודה רבה.
הי אודי
אם אני רוצה להכין אותו ללא תוספות, צריך לשנות משהו בהרכב?
תודה.
עקרונית אפשר ללא שינוי. תוספות בדרכ סופחות מים ולכן אם את מסירה אותן אז הבצק יהיה מעט יותר דביק. לא קריטי
איך מחלצים בקלות את הלחם מתבנית הקסטן?
אם התבנית טובה זה נחלף בקלות. ראי בחנות באתר תבניות קסטן ברמה מאד גבוהה