שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כוסמין וחיטה מלא בתוספת חמוציות ואגוזים

רכיבים

400 גר קמח כוסמין מלא
250 גר קמח חיטה מלא
500 גר מים
180 גר מחמצת שיפון (או כל אחת אחרת)
12 גר מלח
100 גר חמוציות
  55 גר אגוזי מלך

אופן ההכנה

אחת העוקבות אמרה לי שהלחם האהוב עליה הוא כוסמין מלא עם חמוציות ואגוזים ושאלה אם אוכל להכין כזה.

אז נענתי לבקשתה והכנתי מתכון דומה. מלא בבריאות וטעם.
מגיעה מתיקות מהחמוציות ושומניות וצבע מהאגוזים.

החלק המאתגר היה להתאים את הכמויות לתבנית קסטן.
התהליך די פשוט ודומה מאד למתכוני הכוסמין המלא.

המתכון מתאים לתבנית קסטן במידה 30-10-10 (בחנות)

מתחילים בלישה של כל המרכיבים מלבד התוספות. מגיעים לפיתוח של הגלוטן. בצק אסוף וחלק. ואז מוסיפים את התוספות. ולשים עוד 1-2 דק פיזור אחיד.

מכאן נצא לסבב של 3 קיפולים כל חצי שעה. בסופם ניתן לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי.
נעצב לתבנית קסטן ונסגור.
נמתין עד שהבצק יגיע למכסה.
במקביל החמם תנור ל 230 מעלות טורבו.
נכניס את הקסטן סגור ונאפה למשך 45 דק ברצף.
אין צורך באדים.
אין צורך לפתוח את המכסה.
אין צורך לשמן/לקמח את התבנית.
בהצלחה

8 מחשבות על “כוסמין וחיטה מלא בתוספת חמוציות ואגוזים”

  1. התחלתי להכין את המתכון ולא שמתי לב שזה לקסטן.

    האם אפשר לעצב כרגיל?
    תודה

  2. יש לי תבנית קסטן קצת יותר גדולה – בערך 40x10x10
    בכמה אחוזים להגדיל את המתכון על מנת שימלא את התבנית?

  3. הי אודי
    אם אני רוצה להכין אותו ללא תוספות, צריך לשנות משהו בהרכב?
    תודה.

    1. עקרונית אפשר ללא שינוי. תוספות בדרכ סופחות מים ולכן אם את מסירה אותן אז הבצק יהיה מעט יותר דביק. לא קריטי

    1. אם התבנית טובה זה נחלף בקלות. ראי בחנות באתר תבניות קסטן ברמה מאד גבוהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן