שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אמפנדס במילוי בשר

רכיבים

בצק
 חומרים ל-12 יחידות:
 3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
 1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
 160 מ"ל מים
 1 כפית מלח (7 גרם)
 1 כף סוכר (15 גרם)

המילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
כפית פלפל שחור טחון
כפית וחצי אורגנו יבש
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי מלח
 2 ביצים קשות קצוצות
 12 זיתים ירוקים מגולענים

אופן ההכנה

 

הכנת הבצק

לתוך קערה עם קמח מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד שנוצר בצק חלק. מכסים במגבת לחה כרבע שעה ואז לשים שוב עוד כ3 דקות.

מרדדים על המשטח מקומח ויוצרים עיגולים עם חותכן /קערית עגולה.

הכנת המילוי

מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר טחון ומפוררים אותו היטב שלא יווצרו גושים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. כשהבשר משחים קלות מסירים מהאש.

מעבירים למסננת ל-15 דקות.

מעבירים את התערובת לכלי וקוצצים לתוכה עם סכין את הביצים המבושלות.

לוקחים את הבצק ומניחים כף מהמילוי במרכזו. מוסיפים חצי זית, טובלים את האצבע במים ומעבירים אותה בתנועת חצי עיגול על שולי הבצק (כדי ליצור "דבק" שידביק דפנות הבצק).

סוגרים את הבצק, תופסים את קצה הבצק ומתחילים לסגור בתנועה סיבובית. (חפשי סרטון ביוטיוב לסגירה יפה).מורחים בביצה טרופה.

אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-30 דקות.

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן