מרתיחים סיר עם מים וכף מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול (כ 6 דקות).
מסננים את האורז.
בקערה מערבבים את האורז, הצימוקים, התמרים (שנחתכו, כל תמר ל 6 חתיכות), את כל התבלינים וכשליש כוס שמן. מערבבים היטב.
מנקים קלות את הסיר של המים.
שמים מעט שמן בתחתית הסיר ומפזרים פרוסות תפוחי אדמה (בעובי של חצי סמ).
מעליהם עורמים את האורז בצורת פירמידה.
עושים מעין ארובות עם כף עץ (החלק הצר). סוגרים את הסיר ועל להבה בינונית-גבוהה מבשלים כ 4 דקות או עד שמתחילים להעלות אדים.
פותחים את הסיר ומטפטפים כרבע כוס מים.
מבשלים על אש נמוכה 50 דקות – שעה.
במידה והאורז מרגיש מעט יבש להוסיף עוד מים מעורבבים עם מעט שמן