שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז פרסי עם צימוקים, תמרים וקינמון

רכיבים

2 כוסות אורז פרסי
15 תמרים מגולענים
חצי כוס צימוקים חומים קטנים
  2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
 חצי כפית כמון
 שליש כפית קינמון
שליש כוס שמן
2 תפוחי אדמה

אופן ההכנה

מרתיחים סיר עם מים וכף מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול (כ 6 דקות).

מסננים את האורז.

בקערה מערבבים את האורז, הצימוקים, התמרים (שנחתכו, כל תמר ל 6 חתיכות), את כל התבלינים וכשליש כוס שמן. מערבבים היטב.

מנקים קלות את הסיר של המים.

שמים מעט שמן בתחתית הסיר ומפזרים פרוסות תפוחי אדמה (בעובי של חצי סמ).

מעליהם עורמים את האורז בצורת פירמידה.

עושים מעין ארובות עם כף עץ (החלק הצר). סוגרים את הסיר ועל להבה בינונית-גבוהה מבשלים כ 4 דקות או עד שמתחילים להעלות אדים.

פותחים את הסיר ומטפטפים כרבע כוס מים.

מבשלים על אש נמוכה 50 דקות – שעה.

במידה והאורז מרגיש מעט יבש להוסיף עוד מים מעורבבים עם מעט שמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן