לתחתית
לטרוף את הסוכרים והחמאה, להוסיף את החלמון ולטרוף שוב. להוסיף את הקמח וללוש לבצק. לשטח בתבנית על נייר אפייה, לחורר את הבצק ולאפות 11 דקות בחום 160.
למלית
במיקסר מקציפים את הביצים, חלמון והכוס סוכר לקצף תפוח, אוורירי,צהבהב. פי 3 בגודלו.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את בקמח. מערבבים באיטיות עד לאיחוד.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינת שמנת, שמנת מתוקה, סוכר וניל והתמצית וניל.
מקפלים את תערובת הביצים לגבינה.
לאחר שהתבנית התקררה, מורחים חמאה על הדפנות ומפזרים סוכר (ימנע מהעוגה להדבק לדפנות). שופכים את המלית.
מעלים את חום התנור ל 210 מעלות טורבו ומכניסים קערה עם מים רותחים.
אופים 10 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל 100 מעלות ופותחים את דלת התנור ל 3 דקוץ כדי שהטמפרטורה תרד.
סוגרים ואופים עוד כשעה.
מכבים. משאירים את העוגה בתנור לעוד כשעה. מוציאים. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל 24 שעות.
קרם חמאה
150 גר חמאה בטמפרטורת החדר
300 גר אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
כף חלב
מקציפים חמאה בטמפרטורת החדר כ 5 דקות עד שמתרכך ומשנה צבע ללבן (מגרדים דפנות מדי פעם), מוסיפים חצי כוס אבקת סוכר, מטמיעים וממשיכים לחצי כוס הבאה אז שמסיימים. מוסיפים את התמצית וניל והחלב ומקציפים שוב עד לאיחוד כ 2 דקות.
לצבעים שונים מוסיפים חצי כוס קרמל (מתכון למטה)/ ריבת חלב קנויה/ אבקת קקאו ומערבבים שוב עד לצבע הרצוי. במידה והמרקם נוזלי מדי להוסיף עוד אבקת סוכר.
רוטב קרמל
מרכיבים:
כוס סוכר לבן
רבע כוס מים
50 גר חמאה
250 מל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומערבבים 2 שניות לאיחוד.
על חום בינוני מבשלים את הסוכר עד שהוא מבעבע ונראה כמו סירופ שקוף ואז מעלים את החום לבינוני גבוה עד שהסוכר משנה צבע לענבר.
צריך להשגיח כי הסוכר נשרף במהירות.
מרגע שהצבע הפך לענבר מוסיפים כ 50 גרם חמאה ומערבבים. התערובת תבעבע. ברגע שהחמאה נמסה, מורידים מהגז ומוסיפים 200 מל שמנת מתוקה מערבבים מעט ואז מוסיפים 2 כפיות תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקרמל חלק.
ניתן להוסיף מעט מלח.
הקרמל יראה מעט דליל אך הוא יתמצק במקרר.
זילוף
מעבירים את הקרם חמאה לשק זילוף עם צנטר עגול. מתחילים מהקומה התחתונה.
מזלפים גבעה עגולה ועם כפית מושכים את הקציפה מאמצע לצד. וכן הלאה.